Derfor kører du hurtigere på en racercykel

Der er flere ting ved racercyklen der gør, at du kommer ekstra hurtigt afsted på denne.

En af de primære ting – og også en af dem, du betaler meget for – er vægten. En racercykel vejer langt mindre end en traditionel cykel. Både fordi, den fylder mindre, men fordi lette og samtidigt stærke materialer benyttes. Det koster dyrt.

mountainbikenStore og tynde hjul betyder, at du – når først du har momentum – ikke skal bruge særligt mange kræfter på at holde dig kørende på cyklen. Er du oppe i fart, kræver det blot et minimum af indsats for at beholde farten, og dine kræfter går derfor til i stedet for at sætte endnu mere fart på cyklen.

At alle racercykler er udstyret med racerpedaler, hvilket betyder du kan klikke cykelsko i dem, gør heller ikke situationen værre. Det betyder, at du har mulighed for at klikke dig fast og bruge kræften fra dine fødder også når du trækker dem op ad (og ikke kun, når du træder ned i pedalerne).

Samlet set kommer du hurtigt afsted på en racercykel – men det koster også en lille smule ekstra at komme i gang. 🙂

Der er flere ting ved racercyklen der gør, at du kommer ekstra hurtigt afsted på denne. En af de primære ting – og også en af dem, du betaler meget for – er vægten. En racercykel vejer langt mindre end en traditionel cykel. Både fordi, den fylder mindre, men fordi lette og samtidigt stærke materialer…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.