Det er tit i de mindre spændende ting guldet ligger

faktorer i den gode virksomhed

Nu skal du holde godt fast – nu kommer du til at lære noget. Når man er selvstændig, så er der mange interessante og nervepirrende faktorer, som man skal forholde sig til. Enkelte erhvervspersoner syntes faktisk det er det vigtigste!

Man får nedenfor en liste med de faktorer, som det er vigtigt, at du har styr på. Oversigten er ikke udtømmende, men anvend den eventuelt til at udforme din egen liste!

Planlægning og forretningskoncepter

Rigtig en hensigtsmæssig del kører bare derudaf i firmaet med aftaler, som skal fikses nu og her. Det er det dog essentielt at flytte fokus fra indefra forretningen til udefra, og se hvor man vil hen med virksomheden. Har du en plan for firmaet, hvordan forandrer du virksomheden på det strategiske og praktiske niveau. Enkelte af de faktorer som du kan gøre er, at bruge modeller til forretningsudvikling som De 4 P’er, Sostac, SWOT, SLEPT eller lignende. På den vis kan man faktisk ret nemt skabe et overblik over, hvor virksomheden er, og hvor du gerne vil have den henimod!

Behageligt arbejdsmiljø

En stor del af det der skaber din virksomhed, det er dine medarbejdere. Hvis du ikke har solide ansatte, så har du ikke en god virksomhed. Der er rigtig en hel del metoder til, at danne et godt miljø at arbejde i og gøre dine medarbejdere glade. Gode arbejdsvilkår er både rigtig fint for din velvære som ejer af virksomheden, men faktisk også godt for din bundlinje. Tilfredse medarbejdere går som regel længere for at skabe det ekstra der skal til for at din virksomhed bliver noget unikt.
Helt centralt er omgangstonen! Hvorledes taler du til dine medarbejdere, lytter man til dem og griner du af deres jokes – selv dem som er rimelig dårlige! En god omgangstone og arbejdsmiljø er helt essentielt især i virksomheder med flade strukturer, at der er en god og rar omgangstone.
Noget andet er gode fysiske arbejdsbetingelser. Hvis man har ansat folk i det fri, så sørg for godt tøj til regn, vind, hedebølge og bidende frost og gode beskyttelsesko hvis du er på et risikofyldt job. Såfremt du har ansatte på kontor, så kan faktorer som bløde kontorstole, der kan vippe og et dejligt hæve sænkebord, der ikke koster for meget. Det kan egentlig også været lækkert udførte vaser og andet indendørs kunst for eksempel flotte plakater, og luksuriøse maksiner til at lave is med som Nemox Gelato Pro 1700 eller lignende!

Samarbejdspartner care

Generelt så har vi virksomheder en tilbøjelighed til at tænke samarbejdspartnere som alt for meget virksomheder og alt for lidt som egentlige mennesker. Såfremt vi prøver at tænke dem mere som mennesker, så kan det få stor betydning for din virksomheds prioritering i deres univers. Så snart det bliver koldt og man ved din rengøringsdames datter lige er fyldt 1 år, så sender man selvfølgelig noget lækkert legetøj fra Postmand Per, som du har købt gennem en af de andre firmaer, som du arbejder sammen med!.

Sørg for at være god mod dit netværk

Ens netværk er noget af det mest betydningsfulde man har skabt for sig selv! Uagtet om du arbejder som el-installatør, grafiker eller en helt anden fagperson, så er det så vigtigt for dig at at have stærke og gode relationer til andre der selv ejer virksomheder. Små ting kan skabe store forskelle! At give et tip om linkbuilding eller give en symbolsk gave som for eksempel et jglattejern fra GHD hvis det er en kvinde Det at være ordentlig overfor sine medmennesker i netværkene betaler sig også på firmaets bundlinje på den lange bane.

Vi forventer, at du kan få gavn af mange af det og de elementer du har læst om her integreret i dit firma, selv hvis det er mindre spændende at forholde sig til.

Nu skal du holde godt fast – nu kommer du til at lære noget. Når man er selvstændig, så er der mange interessante og nervepirrende faktorer, som man skal forholde sig til. Enkelte erhvervspersoner syntes faktisk det er det vigtigste! — Man får nedenfor en liste med de faktorer, som det er vigtigt, at du…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.