Tips og tricks mod rygsmerter – Forebyg i stedet for behandl

kontorstol baekkenbund

Råd mod rygsmerter

Problemer med ryggen – Smerter eller stivhed i ryggen! I denne artikel får du råd og tips til hvordan du nogle gange ville kunne undgå ondt i ryggen. Denne artikel er ikke en læge-videnskabelig artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug ikke disse råd som en evidens undersøgelse, men som råd du eventuelt kan bruge til dagligt!

Tips og tricks mod rygsmerter

Følgende kan være en god ide at gøre ved smerter:

  • Bevæg dig mere normalt når du har fri
  • Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for personer med stillesiddende jobs ved et kontorbord så kan hæve sænkeborde være en utrolig stor hjælper til at bevæge sig mere (læs mere om hæve sænkebord her)
  • Styrk din ryg – læs mere om træning af ryg her hos Sundhed.dk
  • Styrk din mave – det kan også forebygge mod hård mave
  • Styrk din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Det kan du blandt andet gøre med her
  • Løft ordentlig med din ryg – Det kan du finde meget mere info om her hos BFA
  • Lav muskelpumpeøvelser
  • Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

En stiv ryg er en advarsel til dig som du skal bruge

Hvis du mærker en stiv ryg så skal du være opmærksom på kommende rygsmerter. Det er et meget kraftigt tegn, hvis du begynder at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og udfører øvelserne her på denne hjemmeside. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er du i tvivl om hvordan du skal håndtere din ryg, stivhed og eventuelle smerter, så kontakt din læge. De har en uddannelse og erfaring i at hjælpe dig med din ryg og andre smerter i kroppen!

Vi anbefaler i øvrigt du også tager et kig på følgende sider:

Råd mod rygsmerter Problemer med ryggen – Smerter eller stivhed i ryggen! I denne artikel får du råd og tips til hvordan du nogle gange ville kunne undgå ondt i ryggen. Denne artikel er ikke en læge-videnskabelig artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug ikke disse råd som en evidens undersøgelse, men…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.